Deelnemersinfo


Onderstaande deelnemersinformatie is van editie 2022. De pagina wordt binnenkort geupdate voor 2023.

 

Deelnemen doe je niet alleen. Samen met jou komen veel mensen in beweging om bij te dragen aan belangrijk dementieonderzoek in het Erasmus MC. Hier vind je alle informatie om goed voorbereid te starten aan jouw Rotterdam Memory Walk 2022.

Deze informatie is specifiek voor deelnemers die starten vanaf het Erasmus MC.  
Informatie voor deelnemers die starten vanuit huis, scroll naar beneden.

Programma

Tijd Programma
17.00 uur Evenemententerrein Burg. s'Jacobplein open | Ophalen deelnemersmaterialen mogelijk
18.10 uur Bekendmaking opbrengst dementieonderzoek
18.30 uur Start Rotterdam Memory Walk*
21.00 uur Laatste finishers 
22.00 uur Einde

Heb je trek in een winterse soep, een warme kop chocolademelk of een portie poffertjes? Op het Plein staan de foodtrucks voor je klaar. 

* Als deelnemer ben je een reguliere verkeersdeelnemer. Dit houdt in dat je je altijd aan de verkeersregels dient te houden. 

De wegen kunnen glad zijn
Het zal je niet ontgaan zijn dat het de laatste dagen erg fris is en het vriest. Ook morgen verwachten we temperaturen rond het vriespunt. Ondanks dat de gemeente er alles aan doet om overal te strooien en de wegen zo schoon mogelijk te maken, kan het op sommige punten glad zijn. Let dus goed op en attendeer eventueel anderen op gladde stukken. Zo helpen we elkaar een handje. 

Kleed je goed aan - Wees zichtbaar
Kleed je goed en warm aan. Zorg voor schoenen met grip. Wil je je warme outfit wat opvrolijken? Denk dan aan verlichting en een leuke kerstmuts. Zo ben je gelijk goed zichtbaar onderweg. 

Deelnemersmaterialen
Vanaf 17.00 uur kan je jouw deelnemersmaterialen ophalen bij de informatiebalie. Hier wordt een bandje omgedaan als inschrijfbewijs. Ook ontvang je een paar handschoenen met verlichte vingertoppen en een mooie Memory Flag. Hierop kan je de naam van de persoon/personen schrijven waarvoor jij wandelt. Daarna kan je deze plaatsen op de mooie verlichte bestemming op het plein. 
NB: wij controleren ter plaatste de inschrijving. Je hoeft de bevestigingsmail niet mee te nemen. Je identiteitsbewijs is voldoende. 

Pauzeplaats
Op vertoon van jouw Rotterdam Memory Walk bandje ontvang je op de pauzeplaats een warme kop chocolademelk. Dit punt is onder de Willemsbrug ongeveer op 2,75 KM van de route. Op circa 4.5 KM van de route ontvang je een snackreep van ons, nog net voor de Erasmusbrug. Op beide punten is de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. 

Route
De route is met rode pijlen aangegeven. Vrijdag ontvang je van ons een SMS bericht waarin wij de routekaart delen. De afzender is Memory Walk. Hierop staan ook diverse bezienswaardigheden van Rotterdam met meer info om jouw wandeling nog completer te maken. 

Bereikbaarheid Burg. s'Jacobplein - Rotterdam
Woon je in de buurt van het Erasmus MC? Dan is de fiets of het OV het aangewezen vervoersmiddel. Er is een overdekte fietsenstalling en bij halte Dijkzicht stap je (bijna) letterlijk op het Plein uit. Kijk op 9292.nl voor jouw route.
Toch liever met de auto? Er zijn betaalde parkeermogelijkheden in de buurt zoals parkeergarage Museumpark. Dit is ongeveer op 10 minuten loopafstand. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de P+R Kralingse Zoom. Hier kan je direct de metro nemen richting halte Dijkzicht. Ook dit is ongeveer 10 minuten. 
Bekijk andere mogelijkheden op de site van gemeente Rotterdam. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. 

Telefoonnummer 
Ben je onverhoopt verkeerd gelopen of heb je hulp van een EHBO-er nodig? Dan kan je ons zaterdag 17 december tussen 17.00 - 22.00 uur bereiken op 06-50499452.

Picture time!

Geef nog meer betekenis aan jouw deelname en ga met je medaille op de foto. Deel je leukste selfie met ons op social met #SamentegenDementie en volg ons op Instagram @RotterdamMemoryWalk of op Facebook @ErasmusMCFoundation.

Power
Neem tijdens je Memory Walk wat te drinken en een snack mee voor onderweg. Wij zijn niet de enige die energie nodig hebben. Zorg dat je telefoon is opgeladen en neem eventueel een powerbank mee voor onderweg. 

Vragen
Bekijk de FAQ
. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan helpen we je graag. Mail ons via foundation@erasmusmc.nl.Het team van de Erasmus MC Foundation wenst iedereen ontzettend veel plezier!