Deelnemersinfo


Deelnemen doe je niet alleen. Samen met jou komen veel mensen in beweging om bij te dragen aan belangrijk dementieonderzoek in het Erasmus MC. Hier vind je alle informatie om goed voorbereid te starten aan jouw Rotterdam Memory Walk 2023.


Programma

Tijd Programma
17.00 uur Evenemententerrein Burg. s'Jacobplein open | Ophalen deelnemersmaterialen mogelijk tot 18.30 uur
17.35 uur Optreden Drumboost
18.10 uur Bekendmaking opbrengst dementieonderzoek
18.25 uur Warming-up
18.30 uur Start Rotterdam Memory Walk*
18.30 uur Optreden Drumboost
21.30 uur Laatste finishers 
22.30 uur Einde

Heb je trek in een winterse soep, een warme kop chocolademelk of een portie poffertjes? Op het plein staan de foodtrucks voor je klaar. Betaling is alleen met PIN mogelijk.

* Als deelnemer ben je een reguliere verkeersdeelnemer. Dit houd in dat je je altijd aan de verkeersregels dient te houden. 

Kleed je goed aan - Wees zichtbaar
Kleed je goed en warm aan. Zorg voor schoenen met grip. Wil je je warme outfit wat opvrolijken? Denk dan aan verlichting en een leuke kerstmuts. Zo ben je gelijk goed zichtbaar onderweg. 

Deelnemersmaterialen
Vrijdag ontvang je van ons een afhaalbewijs per mail. Op zaterdag 16 december vanaf 17.00 uur kan je daarmee jouw deelnemersmaterialen ophalen bij de uitgiftebalie. Hier wordt een bandje omgedaan als inschrijfbewijs. Ook ontvang je een paar handschoenen met verlichte vingertoppen. Dit kan tot 18.30 uur.

Pauzeplaats
Op vertoon van jouw Rotterdam Memory Walk bandje ontvang je op de pauzeplaats een warme kop chocolademelk. Dit punt is onder de Willemsbrug ongeveer op 2,75 KM van de route. Hier is het ook mogelijk om naar het toilet te gaan. Op circa 4.5 KM van de route ontvang je een snackreep van ons, nog net voor de Erasmusbrug. 

Route
De route is met rode pijlen aangegeven. Vrijdag ontvang je van ons een SMS bericht waarin wij ook de routekaart delen. De afzender is Memory Walk. Op deze pagina staan ook diverse bezienswaardigheden van Rotterdam met meer info om jouw wandeling nog completer te maken. Er is hier een gpx-bestand van de route beschikbaar. 

Bereikbaarheid Burg. s'Jacobplein - Rotterdam
Woon je in de buurt van het Erasmus MC? Dan is de fiets of het OV het aangewezen vervoersmiddel. Er is een overdekte fietsenstalling en bij halte Dijkzigt stap je (bijna) letterlijk op het Plein uit. Kijk op 9292.nl voor jouw route.
Toch liever met de auto? Er zijn betaalde parkeermogelijkheden in de buurt zoals parkeergarage Museumpark. Dit is ongeveer op 10 minuten loopafstand. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de P+R Kralingse Zoom. Hier kan je direct de metro nemen richting halte Dijkzigt. Ook dit is ongeveer 10 minuten. 
Bekijk andere mogelijkheden op de site van gemeente Rotterdam. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. 

Telefoonnummer 
Ben je onverhoopt verkeerd gelopen of heb je hulp van een EHBO-er nodig? Dan kan je ons zaterdag 16 december tussen 17.00 - 22.00 uur bereiken op 06-50499452.

Picture time!

Geef nog meer betekenis aan jouw deelname en ga met je medaille op de foto. Deel je leukste selfie met ons op social met #SamentegenDementie en volg ons op Instagram @RotterdamMemoryWalk of op Facebook @ErasmusMCFoundation.

Memory Wall
Op het evenemententerrein vind je bovenstaande Memory Wall. Schrijf hierop een bericht voor wie jij meewandelt met de Rotterdam Memory Walk of een bericht voor jouw dierbare. Jouw stappen tellen en dat leggen we hiermee vast. 

Power
Neem tijdens je Memory Walk wat te drinken en een snack mee voor onderweg. Wij zijn niet de enige die energie nodig hebben. Zorg dat je telefoon is opgeladen en neem eventueel een powerbank mee voor onderweg. 

Foto en Video
Deelnemers gaan akkoord met het gebruik van hun beeltenis in druk, op foto, film, video e.d., gemaakt ten tijde van deelname aan het evenement, voor promotionele doeleinden van de Erasmus MC Foundation. Mocht je hier bezwaar tegen hebben kan je dat kenbaar maken via foundation@erasmusmc.nl. Zaterdag 16 december dien je dit ook aan te geven bij het ophalen van de deelnemersmaterialen. Je ontvangt dan een speciale textielsticker voor op je jas. 

Vragen
Bekijk de FAQ
. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan helpen we je graag. Mail ons via foundation@erasmusmc.nl.Het team van de Erasmus MC Foundation wenst iedereen ontzettend veel plezier!