Ik wandel voor dementieonderzoek in het Erasmus MC

cora den ouden

( Lid van team: De Osjes )

van totaal € 500 (118%)

Hallo, op 16 dec. loop ik weer de Memory Walk bij het Erasmus MC. Ik zou het geweldig vinden als je me wilt steunen dmv een donatie!

De opbrengst is dit jaar bestemd voor de hersenziekte die in mijn familie voorkomt (FTD). Bij FTD verandert, veelal op jonge leeftijd, het gedrag, de persoonlijkheid en taal. Dit komt omdat het voorste deel van de hersenen (de frontale en temporale hersenkwabben) is beschadigd. Deze delen zijn verantwoordelijk voor ons gedrag, hoe we beslissingen nemen, onze emotionele reactie en de taalvaardigheid. 

Onderzoek naar FTD
Om patiënten met FTD beter te behandelen, willen artsen van het Alzheimercentrum Erasmus MC onderzoek doen, zodat ze de diagnostiek en begeleiding kunnen verbeteren voor patiënten met erfelijke én niet-erfelijke FTD. De artsen focussen in dit onderzoek op patiënten met erfelijke FTD, zodat de patiënten gevolgd kunnen worden in de periode dat zij nog niet ziek zijn. Hiervan kunnen de artsen veel leren over hoe de ziekte ontstaat, ook voor patiënten met niet-erfelijke FTD. Zo kunnen de artsen op tijd de juiste diagnose stellen en patiënten beter begeleiden tijdens hun ziekte. Met als ultiem doel: toewerken naar een behandeling om de ziekte te stoppen en te voorkomen

Samen tegen Dementie, bedankt!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer