Ik wandel voor dementieonderzoek in het Erasmus MC.

Corrine Van Oosten
van totaal € 150 (265%)

Voor mijn lieve mama, en mijn dappere nicht, en voor iedereen die geraakt is door ( een vorm van) dementie,  trek ik mijn wandelschoenen aan op zaterdag 16 december 2023. Daarmee steun ik dementieonderzoek in het Erasmus MC.

Motivatie:

Omdat ik als naaste van dierbaren met dementie/alzheimer me vaak zo machteloos voel (en dit iets is waarbij ik voel dat ik dit kán, en móet doen) wil ik graag deelnemen aan de memorywalk, om bij te dragen aan de onderzoeken van het Erasmus mc naar deze ziekte.
Onderzoek is zo hard nodig om deze ziekte (in alle diversiteit en gradaties) uiteindelijk hopelijk ooit effectief te kunnen behandelen.

....

De opbrengst van de Rotterdam Memory Walk wordt besteed aan belangrijk dementieonderzoek. Dit jaar aan fronto-temporale dementie  (FTD). Bij FTD verandert vooral het gedrag, de persoonlijkheid en taal, terwijl geheugenklachten vrijwel niet aanwezig zijn. Dit komt omdat het voorste deel van de hersenen (de frontale en temporale hersenkwabben) is beschadigd. Deze delen zijn verantwoordelijk voor ons gedrag, hoe we beslissingen nemen, onze emotionele reactie en de taalvaardigheid.

Onderzoek naar FTD
Om patiënten met FTD beter te behandelen, willen artsen van het Alzheimercentrum Erasmus MC onderzoek doen, zodat ze de diagnostiek en begeleiding kunnen verbeteren voor patiënten met erfelijke én niet-erfelijke FTD. De artsen focussen in dit onderzoek op patiënten met erfelijke FTD, zodat de patiënten gevolgd kunnen worden in de periode dat zij nog niet ziek zijn. Hiervan kunnen de artsen veel leren over hoe de ziekte ontstaat, ook voor patiënten met niet-erfelijke FTD. Zo kunnen de artsen op tijd de juiste diagnose stellen en patiënten beter begeleiden tijdens hun ziekte. Met als ultiem doel: toewerken naar een behandeling om de ziekte te stoppen en te voorkomen

Samen tegen Dementie!
Wie wil mij sponsoren en mij helpen ten minste mijn minimale streefbedrag te halen( al is verdubbelen nóg leuker😉)

Liefs,

Corrine

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer