M

Ik wandel voor dementieonderzoek in het Erasmus MC

Monique Bosch

( Ik start mijn wandeling tijdens het event bij het Erasmus MC )

van totaal € 150 (126%)

Ook ik trek mijn wandelschoenen aan op zaterdag 17 december 2022. Daarmee steun ik dementieonderzoek in het Erasmus MC.

Dementie is één van de meest voorkomende ziektes in Nederland, daarbij komt dat het soms heel lang duurt voordat men de juiste diagnose krijgt. Voor zowel patient als naasten is dit een hele vervelende periode omdat alles zo onzeker is. Als het dan uiteindelijk is vastgesteld wordt men over het algemeen naar huis gestuurd met wat folders.

Jammer genoeg weet ik uit ervaring hoe ingrijpend het is voor diegene en diens naasten. Mijn vader heeft Alzheimer. Het vervelende van deze ziekte is dat een ieder andere symptomen heeft. Gelukkig herkent mijn "pap" ons nog maar zie hem ook enorm worstelen om alles in de juiste hokjes te plaatsen. Dit gaat dikwijls ten koste van de slaap, omdat zoals hij zegt geen knop heeft om dat tijdelijk af te zetten en er ook allerlei dwangneuroses en paniekaanvallen door ontstaan. Is heftig om je dierbare zo te zien knokken en dan toch beetje bij beetje te zien verliezen, verandering van persoonlijkheid en empathisch vermogen en bang voor wat de toekomst zal brengen.

De opbrengst van de Rotterdam Memory Walk wordt besteed aan onderzoek naar vasculaire dementie. Vasculaire dementie is een vorm van dementie die veel voorkomt, vooral op oudere leeftijd. Deze vorm van dementie ontstaat door problemen in de doorbloeding van de hersenen (vaatschade). Op dit moment is er nog geen behandeling die vasculaire dementie kan genezen. Wel kunnen artsen de oorzaken van vaatschade behandelen. Deze behandeling kan de verergering van vasculaire dementie misschien vertragen.
Daarom is het herkennen van vaatschade bij patiënten met geheugenklachten of dementie belangrijk voor een goede diagnose en behandeling.

Samen tegen Dementie!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer