N

Ik wandel voor dementieonderzoek in het Erasmus MC

Norma Pothof

( Lid van team: Goudenherinnering )

van totaal € 150 (50%)
Op 16 december wandel ik mee met de memory walk voor het erasmus MC in Rotterdam. Dit doe ik omdat ik van dichtbij mee maak wat dementie kan doen met een mens door mijn vrijwilligerswerk bij Het Kulckhuis Hellevoetsluis
Het gaat me aan het hart hoe ik zie dat de mensen worstelen met het verlies van hun herinneringen. En wat voor impact dat ook heeft op hun familie en geliefden.
Op deze manier hoop ik wat geld op te halen voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte.
Ik hoop dat jullie mij in mijn doel willen steunen, en willen doneren. Alle donaties gaan rechtstreeks naar het onderzoeksteam van het ErasmusMC.
Mocht je ook mee willen lopen, het is 7 km door het centrum van Rotterdam, en hartstikke leuk!
Meld je dan vooral aan bij team Goudenherinnering, en loop mee!!

De opbrengst van de Rotterdam Memory Walk wordt besteed aan belangrijk dementieonderzoek. Dit jaar aan fronto-temporale dementie  (FTD). Bij FTD verandert vooral het gedrag, de persoonlijkheid en taal, terwijl geheugenklachten vrijwel niet aanwezig zijn. Dit komt omdat het voorste deel van de hersenen (de frontale en temporale hersenkwabben) is beschadigd. Deze delen zijn verantwoordelijk voor ons gedrag, hoe we beslissingen nemen, onze emotionele reactie en de taalvaardigheid.

Onderzoek naar FTD
Om patiënten met FTD beter te behandelen, willen artsen van het Alzheimercentrum Erasmus MC onderzoek doen, zodat ze de diagnostiek en begeleiding kunnen verbeteren voor patiënten met erfelijke én niet-erfelijke FTD. De artsen focussen in dit onderzoek op patiënten met erfelijke FTD, zodat de patiënten gevolgd kunnen worden in de periode dat zij nog niet ziek zijn. Hiervan kunnen de artsen veel leren over hoe de ziekte ontstaat, ook voor patiënten met niet-erfelijke FTD. Zo kunnen de artsen op tijd de juiste diagnose stellen en patiënten beter begeleiden tijdens hun ziekte. Met als ultiem doel: toewerken naar een behandeling om de ziekte te stoppen en te voorkomen

Samen tegen Dementie!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer