Ik wandel voor dementieonderzoek in het Erasmus MC

Ronald Baak

( Lid van team: Stappen voor dementie )

van totaal € 500 (100%)

Lieve allemaal,
Op zaterdag 16 december doe ik, samen met mijn team 'Stappen voor dementie', mee aan de Rotterdam Memory Walk. Dit is een wandeling door Rotterdam om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie. Wij dragen die dag het licht, voor hen die niet meer kunnen schijnen.
Mijn echtgenote Marianne heeft de ziekte van Alzheimer. Helaas maak ik dagelijks mee hoe slopend deze ziekte voor haar is. Voor ons als gezin zwaar en emotioneel om mee te maken. Van de persoon die zij was blijft niet veel meer over.
Er is steeds meer bekend over de ziekte en op welke wijze behandeling en begeleiding kan plaatsvinden. Meer onderzoek naar deze ziekte is echter nog steeds noodzakelijk. Hiervoor is geld nodig. Met ons team willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen. Ik wil jullie vragen om ons hierin te steunen.

Via: https://www.rotterdammemorywalk.nl/fundraisers/ronald-baak kunnen jullie een zelfgekozen bedrag overmaken.


De opbrengst van de Rotterdam Memory Walk wordt dit jaar besteed aan onderzoek naar fronto-temporale dementie (FTD). Bij FTD verandert vooral het gedrag, de persoonlijkheid en taal, terwijl geheugenklachten vrijwel niet aanwezig zijn. Dit komt omdat het voorste deel van de hersenen (de frontale en temporale hersenkwabben) is beschadigd. Deze delen zijn verantwoordelijk voor ons gedrag, hoe we beslissingen nemen, onze emotionele reactie en de taalvaardigheid.
Om patiënten met FTD beter te behandelen, willen artsen van het Alzheimercentrum Erasmus MC onderzoek doen, zodat ze de diagnostiek en begeleiding kunnen verbeteren voor patiënten met erfelijke én niet-erfelijke FTD.
Meer informatie over de Memory Walk kunnen jullie vinden op: www.rotterdammemorywalk.nl
Ik wil jullie alvast hartelijk bedanken voor jullie steun en bijdrage!
Groetjes,
Ronald

Samen tegen Dementie!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer