Astrid & Mike

Wij wandelen voor dementieonderzoek in het Erasmus MC

( Gekozen door teamcaptain: Ik start mijn wandeling tijdens het event bij het Erasmus MC )

van totaal € 1.150 (26%)

Hoi!

Wij zijn Astrid en Mike, beide zijn wij werkzaam binnen de psychogeriatrische zorg (intensieve dementiezorg). Dagelijks worden geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van (vasculaire) dementie. 1 op de 5 nederlanders krijgt op latere leeftijd de diagnose (vasculaire) dementie. Wij willen hiermee ons deel bijdragen voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar (vasculaire) dementie, en dat een genezende behandeling kan worden ontwikkeld.

Op 17 december 2022 trekken wij de wandelschoenen aan voor een wandeling van 7 km door het prachtige Rotterdam. Daarmee steunen wij dementieonderzoek in het Erasmus MC.

De opbrengst van de Rotterdam Memory Walk wordt besteed aan onderzoek naar vasculaire dementie. Vasculaire dementie is een vorm van dementie die veel voorkomt, vooral op oudere leeftijd. Deze vorm van dementie ontstaat door problemen in de doorbloeding van de hersenen (vaatschade). Op dit moment is er nog geen behandeling die vasculaire dementie kan genezen. Wel kunnen artsen de oorzaken van vaatschade behandelen. Deze behandeling kan de verergering van vasculaire dementie misschien vertragen.
Daarom is het herkennen van vaatschade bij patiënten met geheugenklachten of dementie belangrijk voor een goede diagnose en behandeling.

Samen sterk tegen dementie!