Maak dierbare herinneringen

21 november 2022 12:00

"Koester de mooie momenten met degene waar je van houdt, het worden dierbare herinneringen als het niet meer kan", luidt de quote van Ellen van Sintmaartensdijk. Haar vader Gerrit (85) overleed in maart jl. aan de gevolgen van alzheimer.

"Het is een verschrikkelijke ziekte. Ik vond het zo verdrietig om dat te moeten meemaken bij iemand waar je zoveel van houdt. Ik mis mijn vader enorm", vertelt ze. Ellen vervolgt: "De dagelijkse bezigheden gingen steeds moeilijker. Hij leverde elke dag een stukje meer zelfstandigheid in. Mijn vader raakte zichzelf steeds meer een beetje kwijt. Zijn wereld werd kleiner en hij begreep ook minder. Het aller moeilijkste vond ik om namens hem beslissingen te nemen, omdat hij het zelf gewoon niet meer kon. Mijn vader werd blij met een wandeling buiten. Hoe vaak stapte ik niet op mijn fiets naar Zuidland toe om alleen zijn dag weer een beetje kleur te geven. Hij genoot er ontzettend van en wij van hem."

Ter nagedachtenis aan Ellen's vader wandelt 'Team Ellen' tijdens de Rotterdam Memory Walk op zaterdag 17 december. Samen hebben zij al een mooi bedrag opgehaald voor dementieonderzoek in het Erasmus MC. Help jij hen het doelbedrag te behalen? 

Steun Team Ellen

Liever zelf meewandelen? Dat kan ook! 

Schrijf je in