'𝗧𝗲𝗿𝘄𝗶𝗷𝗹 𝘄𝗶𝗷 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗺𝗼𝗲𝗱𝗲𝗿 𝗮𝗹 𝗹𝗮𝗻𝗴𝘇𝗮𝗮𝗺 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻, 𝗵𝗮𝗱𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷 𝗮𝗹 𝗮𝗳𝘀𝗰𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗺𝗲𝗻. '

22 oktober 2023 13:10
"Het begon met vergeetachtigheid en kleine incidenten zoals vergeten om het gas uit te zetten of haar koffiemoment overslaan. Maar het dieptepunt was toen ze verdwaalde na een bezoek aan de kapper, ze wist niet meer waar haar huis was. Dementie is hartverscheurend", vertellen de zussen Desiree en Carmen.
 
"Onze moeder was altijd zorgzaam. Ze wachtte ons na school op met thee en lekkers en brachten samen veel tijd door. Werken deed ze pas toen wij al wat ouder waren. Na de diagnose heeft onze vader zo lang mogelijk de zorg op zich genomen. Toen het niet meer verantwoord was bracht hij haar - met lood in zijn schoenen - naar het verzorgingshuis. Hij bezocht haar elke dag, tot hij stierf van een gebroken hart, want hij kon niet zonder haar. Dementie is een verschrikkelijke ziekte. Het raakt iedereen.
 
We hopen op een medicijn tegen dementie en dat deze ziekte ons bespaard blijft. Daarom wandelen wij mee tijdens de Rotterdam Memory Walk in liefdevolle herinnering aan onze moeder. Steun belangrijk dementieonderzoek! Doneer via https://bit.ly/3Sktj21