Uitverkochte Rotterdam Memory Walk levert ruim €180.523,- op

16 december 2023 23:09

Een avond vol warmte en samenhorigheid: Rotterdam Memory Walk 2023!

Zaterdag 16 december werd het Burg. S’Jacobplein voor het Erasmus MC verlicht door 1500 wandelaars. De derde editie van de Rotterdam Memory Walk, een wandeling tegen dementie, werd georganiseerd door de Erasmus MC Foundation. Het evenement was volledig uitverkocht. Elke stap die deze avond gezet is heeft bijgedragen aan de indrukwekkende opbrengst van € 180.523 ,- voor belangrijk dementieonderzoek in het Alzheimercentrum Erasmus MC.

De 7 km lange route bracht de deelnemers langs de highlights in het kerstverlichte Rotterdam. De drums werden bespeeld, het plein voor het podium vulde zich met swingende wandelaars. Om daarna met elkaar te luisteren naar dr. Harro Seelaar, neuroloog en bestuurslid van het Erasmus MC Alzheimercentrum. Dr. Harro Seelaar benadrukte het belang van het FTD-onderzoek: "FTD, ofwel Frontotemporale Dementie, is een complexe aandoening die een diepgaand begrip vereist. Met dit onderzoek streven we naar doorbraken in diagnose en behandeling, wat cruciaal is voor degenen die door deze ziekte zijn getroffen en hun familieleden."

Onderweg werden ze getrakteerd op een warme choco, coole beats van DJ Bootsy Paul, een snackje en de mooi verlichte steltlopers: Blue Stilts. Na de passage door het speciaal uitgelichte gedeelte van het Museumpark moedigde de kerstman de deelnemers de laatste meters aan.

De Memory Wall op het evenemententerrein is vol geschreven met berichten voor dierbaren. Hieruit blijkt alleen maar meer hoe hard onderzoek naar dementie nodig is. Met elkaar zijn we deze avond weer een stapje dichterbij bij het ultieme doel gekomen: toewerken naar een behandeling om dementie te stoppen en te voorkomen.

De Rotterdam Memory Walk is niet slechts een evenement; het is een emotionele reis voor velen. Deelnemers, gedreven door persoonlijke ervaringen, wandelden met dierbaren in gedachten. 

Eén ding staat vast: deze avond zijn er mooie herinneringen gedeeld en gemaakt.

Met het aantal mensen met dementie in Nederland dat naar verwachting zal toenemen tot een half miljoen patiënten in de komende 25 jaar, benadrukt de Rotterdam Memory Walk het urgente belang van onderzoek naar de oorzaken en behandeling van deze levens veranderende ziekte.

Wij willen alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers en partners bedanken voor hun inzet!

Samen tegen Dementie!