Rotterdam Memory Walk

Wandelen tegen Dementie - Uitverkocht!

Rotterdam Memory Walk 2022 is uitverkocht! Wil je op de hoogte blijven van Rotterdam Memory Walk 2023? Meld je dan hier aan voor updates. 

Op zaterdag 17 december 2022 wandelen we samen de Rotterdam Memory Walk om geld op te halen voor dementieonderzoek in het Erasmus MC. Het aantal mensen in Nederland dat leeft met dementie neemt naar verwachting toe tot een half miljoen patiënten in de volgende 25 jaar. Dementie is nog steeds een dodelijke ziekte. Onderzoek naar de oorzaken en een betere behandeling van dementie zijn daarom van levensbelang.

De Rotterdam Memory Walk start en eindigt bij het Erasmus MC. We wandelen vanaf het einde van de middag om optimaal te kunnen genieten van de mooie verlichte stad. We starten om 18.30 uur vanaf het Burg. s'Jacobplein. Tijdens de wandeling word je op veel bezienswaardigheden getrakteerd, zoals de Markthal, Kubuswoningen en de Oude Haven. Bij de passage van de Willemsbrug en Erasmusbrug is het genieten van een geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Je kan over de finish wandelen tot 21.00 uur. 

Op het evenemententerrein zal het aan sfeer niet ontbreken. Met onze DJ en speakers zorgen wij dat je opgewarmd op pad gaat. De foodtrucks bieden zowel voor de start als bij de finish lekkere warme hapjes en drankjes. Wat denk je van een lekkere winterse soep? Een portie poffertjes? Of een kopje warme chocolademelk? Hiermee kan je zelf de avond helemaal compleet maken. 

Deze wandeling van circa 7 km mag je niet missen. De conceptroute kan je hier bekijken. Help jij mee belangrijk dementieonderzoek mogelijk te maken? Dan maken we samen van deze dag een mooie herinnering.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je zaterdag 17 december wel in beweging komen en bijdragen aan onderzoek naar dementie? Doe dan mee met de Memory Walk en start op een locatie en tijdstip naar jouw keuze. Kies zelf een afstand die je fijn vindt om te wandelen en maak eventueel gebruik van een routeapp naar keuze. Je ontvangt gedurende dag berichten van ons. 

Inschrijven
Deelname bedraagt €15,-. Dit is inclusief o.a. een gadget, warme chocolademelk onderweg en een vette medaille. Iedereen die zich inschrijft dient akkoord te gaan met de algemene en de deelnemersvoorwaarden. Daarnaast gelden zaterdag 17 december de eventuele coronamaatregelen die door het RIVM of het Erasmus MC worden voorgeschreven.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen onder begeleiding. Wanneer je met kinderen van deze leeftijd gaat wandelen kan je dit aangeven bij de extra vragen van de inschrijfmodule. Zo ontvangen zij ook een deelnemerspakket en een vette medaille. 

Persoonlijke actiepagina en streefbedrag
Het aanmaken van een actiepagina en vermelden van een streefbedrag is onderdeel van de inschrijfmodule. Of je na inschrijving hier gebruik van maakt is geheel vrijblijvend en dus niet verplicht. Wij zouden het wel erg waarderen als je je persoonlijke actiepagina onder de aandacht brengt. Elke bijdrage helpt.

Doelbesteding
Samen wandelen we dit jaar voor wetenschappelijk onderzoek naar vasculaire dementie. Op dit moment is er nog geen behandeling die vasculaire dementie kan genezen. Wel kunnen artsen de oorzaken van vaatschade behandelen. Deze behandeling kan de verergering van vasculaire dementie misschien vertragen. Daarom is het herkennen van vaatschade bij patiënten met geheugenklachten of dementie belangrijk voor een goede diagnose en behandeling. Hiervoor is het belangrijk dat het vaststellen van hart- en vaatziekten een vast onderdeel wordt bij de diagnose van dementie in de geheugenpolikliniek. 

Bekijk hieronder de video over de doelbesteding van de Rotterdam Mermoy Walk 2022.

Samen tegen Dementie!

Lees meer Lees minder
van totaal € 100.000 (78%)
De wandeling start over

Rotterdam Memory Walk is uitverkocht!

04-12-2022 | 21:47

WAUW ..... wat liepen de inschrijvingen snel op. De Rotterdam Memory Walk is uitverkocht!

Wij zijn er ontzettend blij mee dat zoveel mensen op zaterdag 17 december gaan wandelen en bijdragen aan dementieonderzoek in het Erasmus MC. Had je er ook bij willen zijn, maar stap je net mis? Schrijf je dan onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief en weet als eerste wanneer de inschrijvingen voor de Rotterdam Memory Walk 2023 open gaan. 

Wil je nog wel bijdragen aan dementieonderzoek? Geweldig! Doe hier een donatie. Elke bijdrage is helpt.

Doneren


Samen tegen Dementie!

Lees meer | Bekijk alle