Rotterdam Memory Walk

Wandelen tegen Dementie

Stap in de strijd tegen dementie! Op zaterdag 16 december 2023 wandelen we samen de Rotterdam Memory Walk om geld op te halen voor dementieonderzoek in het Erasmus MC. Het aantal mensen in Nederland dat leeft met dementie neemt naar verwachting toe tot een half miljoen patiënten in de volgende 25 jaar. Dementie is nog steeds een dodelijke ziekte. Onderzoek naar de oorzaken en een betere behandeling van dementie zijn daarom van levensbelang. Doe mee aan de Rotterdam Memory Walk en steun belangrijk onderzoek naar dementie in het Erasmus MC. Jouw deelname maakt al een verschil!

Een route langs verschillende highlights in Rotterdam

De Rotterdam Memory Walk start en eindigt bij het Erasmus MC. We wandelen vanaf het begin van de avond om optimaal te kunnen genieten van de mooie verlichte stad. We starten om 18.30 uur vanaf het Burg. s'Jacobplein. Tijdens deze wandeltocht van ongeveer 7 km, passeer je enkele van de iconische bezienswaardigheden van Rotterdam. Van de bruisende Witte de Withstraat tot de indrukwekkende Markthal, de unieke Kubuswoningen, de schilderachtige Oude Haven, en de adembenemende Willemsbrug en Erasmusbrug. Je wordt omringd door de schoonheid van deze verlichte stad terwijl je je inzet voor een belangrijk doel. Je kan over de finish wandelen tot 21.00 uur. 

Op het evenemententerrein zal het aan sfeer niet ontbreken. Met onze DJ en speakers zorgen wij dat je opgewarmd op pad gaat. De foodtrucks bieden zowel voor de start als bij de finish lekkere warme hapjes en drankjes. Wat denk je van een lekkere winterse soep? Een portie poffertjes? Of een kopje warme chocolademelk? Hiermee kan je zelf de avond helemaal compleet maken. 

Laat jouw stappen tellen voor betere behandeling van dementie

Deze wandeling van circa 7 km mag je niet missen. De conceptroute kan je hier bekijken. Wandel met ons, steun dementieonderzoek en laat jouw voetstappen een blijvende indruk achterlaten in de strijd tegen dementie. Doe mee aan de Rotterdam Memory Walk en maak een verschil! Wil je alvast de sfeer proeven? Bekijk de aftermovie van de Rotterdam Memory Walk van vorig jaar.


Inschrijven voor de Rotterdam Memory Walk

Meer weten over de inschrijfprocedure en het aanmaken van een persoonlijke actiepagina? Lees hier verder. 

Samen tegen Dementie!

Lees meer Lees minder

Inschrijvingen Rotterdam Memory Walk 2023 geopend!

21-09-2023 | 10:08

Vanaf vandaag, Wereld Alzheimerdag, kan jij je inschrijven voor de Rotterdam Memory Walk 2023. Wandel zaterdag 16 december 2023 mee voor belangrijk dementieonderzoek in het Erasmus MC en laat jouw stappen tellen! 

Het aantal mensen in Nederland dat leeft met dementie neemt naar verwachting toe tot een half miljoen patiënten in de volgende 25 jaar. Dementie is nog steeds een dodelijke ziekte. Onderzoek naar de oorzaken en een betere behandeling van dementie zijn daarom van levensbelang. Doe mee aan de Rotterdam Memory Walk en steun belangrijk onderzoek naar dementie in het Erasmus MC. Jouw deelname maakt al een verschil!

De Rotterdam Memory Walk start en eindigt bij het Erasmus MC. We wandelen vanaf het begin van de avond om optimaal te kunnen genieten van de mooie verlichte stad. We starten om 18.30 uur vanaf het Burg. s'Jacobplein. Tijdens deze wandeltocht van ongeveer 7 km, passeer je enkele van de iconische bezienswaardigheden van Rotterdam. Van de bruisende Witte de Withstraat tot de indrukwekkende Markthal, de unieke Kubuswoningen, de schilderachtige Oude Haven, en de adembenemende Willemsbrug en Erasmusbrug. Je wordt omringd door de schoonheid van deze verlichte stad terwijl je je inzet voor een belangrijk doel. Je kan over de finish wandelen tot 21.30 uur. 

Klik hier voor meer informatie over het inschrijven.

Samen tegen Dementie!

Lees meer | Bekijk alle