Angela loopt voor haar vader

03 november 2021 17:33

Bijna iedereen heeft de vreselijke ziekte dementie wel eens in zijn of haar omgeving meegemaakt. Zo ook verschillende deelnemers aan de Rotterdam Memory Walk. Met elkaar zetten zij zich in voor dementieonderzoek in het Erasmus MC. Met elkaar delen zij hun ervaring en verhaal. Met elkaar maken zij van hun deelname op zaterdag 18 december een mooie herinnering. 

Dementieonderzoek is hard nodig. Voor de patiënt, maar ook voor hun mantelzorgers. Angela deelt haar verhaal met ons. 


'Het moment dat mijn vader de diagnose dementie kreeg, zet ik nooit meer uitmijn hoofd. Hij keek ons paniekerig aan. Huilend. Toen brak mijn hart', vertelt Angela de Gelder. 

2,5 jaar geleden heeft Angela haar vader Ludo verloren aan de gevolgen van dementie. Ludo was 67 jaar toen de ziekte van Alzheimer bij hem werd vastgesteld. Binnen vijf jaar overleed hij.

Angela vervolgt: 'Achteraf gezien bleek dat mijn vader daarvoor al symptomen vertoonde. Hij vergat veel en raakte snel in paniek. Helaas heb ik van dichtbij meegemaakt hoe genadeloos deze ziekte is. Het is een slopende ziekte voor hem geweest. Maar ook de impact op ons als familie was heel heftig. Daarom loop ik samen met mijn vrienden de Rotterdam Memory Walk voor onderzoek naar dementie én voor iedereen die geraakt wordt door deze nare ziekte.'

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland én heeft de hoogste ziekte- en zorglast. Daarom is een tijdige dagnose en een goede opvolging hiervan van levensbelang. 

Steun Angela met een donatie of schrijf je in en wandel zelf ook mee met de Rotterdam Memory Walk. 

Stap voor Stap Samen tegen Dementie!


Steun Angela    Schrijf je in!