Onvergetelijk, maar toch gaat het gebeuren

10 november 2021 10:31

Het is vandaag, 10 november 2021, de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag vragen we extra aandacht voor alle mensen die voor een dierbare zorgen of hebben gezorgd. Aan wie denk jij vandaag?

Yvonne (65) heeft dementie en Aytun (52) is haar mantelzorger. Zij vinden elkaar onvergetelijk, maar toch gaat het gebeuren: zij worstelen met de gevolgen van Alzheimer. De diagnose kwam aan als een mokerslag. "Een machteloos gevoel", omschrijven ze.

Hun leven staat op zijn kop sinds deze diagnose en ze vrezen een toekomst waarin geen echt contact meer mogelijk is.

Aytun: "Ik ben bang dat ik mijn vrouw steeds meer kwijt raak en dat ze me op een dag helemaal niet meer herkent. Vreselijk lijkt me dat. Zolang het verantwoord is, wil ik thuis voor haar zorgen, zodat ze niet naar een verpleeghuis hoeft. Dat wordt heel zwaar, maar ik heb het graag voor haar over. Gelukkig krijgen we daarbij wel professionele hulp. Het is een verschrikkelijke aandoening, weten we nu helaas uit eigen ervaring. Daarom doen wij mee met de Rotterdam Memory Walk from Home. Gezien onze huidige situatie past het beter bij ons om zelf de locatie en de afstand te bepalen. Hiermee steunen wij ook dementieonderzoek in het Erasmus MC. Steun jij hen ook?

Stap voor Stap Samen tegen Dementie

 

Steun Aytun en Yvonne    Schrijf je in!