Contact met elkaar gaat verloren

01 december 2021 12:14

Onderzoek naar dementie is belangrijk. Voor een ieder met een andere reden. De één is bang het zelf te krijgen, de ander ziet de gevolgen van dementie in de vriendenkring en weer iemand anders is ineens mantelzorger. Bert Barendrecht, deelnemer aan de Rotterdam Memory Walk, is zowel echtgenoot als mantelzorger. 

"Nadat de diagnose Vasculaire Dementie bij mijn vrouw werd vastgesteld, wisten we niet gelijk wat ons te wachten stond. We hadden veel vragen en dat hebben we ook aangegeven bij de arts. Er werd een casemanager aangewezen als aanspreekpunt en zoals dat nu gaat is dat heel fijn. Post-diagnostische zorg is daarom ook heel belangrijk", vertelt Bert, echtgenoot en mantelzorger van zijn vrouw Mary.

"Als mantelzorger is het heel zwaar, daar heb ik echt aan moeten wennen. Gelukkig kreeg ik ook hulp van mijn dochter. Nu gaat mijn vrouw 5x in de week naar de dagopvang. Ze heeft het daar naar haar zin en het houdt ons op de been, omdat we dan ook even tijd over hebben om op te laden. 

Het vervelende van deze ziekte is vooral dat je het contact met elkaar verliest. Ik heb ervaren wat voor impact dementie heeft op een patiënt maar óók op naasten. Dementieonderzoek is hard nodig! Het is vooral voor de toekomst heel erg van belang dat er nieuwe inzichten gaan komen, want er zullen steeds meer mensen met dementie te maken krijgen."

Op zaterdag 18 december loopt Bert de Rotterdam Memory Walk vanuit huis. Wil jij Bert een hart onder de riem steken en belangrijk dementieonderzoek in het Erasmus MC steunen? Doe dan een donatie op zijn actiepagina. Liever zelf de wandelschoenen aantrekken? Dat kan! Inschrijven is nog mogelijk. 

 

Steun Bert       Schrijf je in

 

Stap voor Stap Samen tegen Dementie!