Geweldige opbrengst voor dementieonderzoek

18 december 2021 16:08

Vandaag, zaterdag 18 december 2021, hebben honderden mensen de wandelschoenen aangetrokken om op afstand, maar toch samen, hun eigen Memory Walk te lopen. Om zo met elkaar dementieonderzoek in het Erasmus MC mogelijk te maken. Deze zachte winterse dag kreeg hierdoor een warme gloed en werd een blijvende herinnering.  

Vele berichten en foto’s zijn met ons gedeeld, waardoor het saamhorigheidsgevoel werd versterkt. Op afstand voelde nog nooit zo dichtbij en samen. Dank jullie wel!

Deelnemers hebben gewandeld omdat ze als geen ander weten hoe belangrijk dementieonderzoek is of met iemand speciaal in gedachten. Voor bijvoorbeeld een broer, / zus / moeder / zoon of die onmisbare mantelzorger(s).

Deze dag had voor velen een emotionele betekenis. Door deelname aan de Rotterdam Memory Walk dragen zij bij aan de juiste zorg direct na de diagnose. Hiermee maken zij samen het verschil en hebben zij zich stap voor stap ingezet tegen dementie.

Met elkaar zijn er vele donaties opgehaald. Het fantastische bedrag van € 85.536,- is overhandigd aan Janne Papma, hoofdonderzoeker in het Alzheimercentrum Erasmus MC.

Wil jij de toelichting op het onderzoek van Janne Papma nog eens bekijken? In deze video vertelt zij waarom dit onderzoek zo belangrijk is.

 

Wij willen alle deelnemers en donateurs nogmaals ontzettend bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. En natuurlijk hopen wij van harte iedereen te mogen verwelkom bij de tweede editie van de Rotterdam Memory Walk, met de start bij het Erasmus MC, op zaterdag 17 december 2022.

Stap voor Stap Samen tegen Dementie.