Het verhaal van de familie Harinck

19 oktober 2022 15:01

"Geniet van je ouders zolang het nog kan. Het spook zit ze op de hielen!", luidt de boodschap van Laurence Harinck. Bij haar vader én moeder is dementie vastgesteld. Vandaag viert haar vader zijn 90ste verjaardag, een dag met een gouden randje. Lees hier het bijzondere verhaal van de familie Harinck.

"Deze foto is genomen op het laatste vakantiereisje dat ik met mijn ouders heb gemaakt (2017). Wat ben ik blij dat ik deze herinnering nog heb. In Duitsland hebben we nog heerlijk van elkaar genoten. Helaas spookte dementie al enige tijd rond in het hoofd van mijn moeder. Langzaam maar zeker raakten we haar kwijt. Gelukkig kon zij nog geruime tijd leunen op mijn vader, totdat hij zijn heup brak en alles in een stroomversnelling kwam. Opname in een zorginstelling werd onvermijdelijk. Ondanks de goede zorgen was het voor haar zo verwarrend om in een volkomen vreemde omgeving terecht te komen. In 2019 overleed mijn moeder aan de gevolgen van vasculaire dementie.

Dat mijn vader in hetzelfde tehuis kon revalideren was nog een geluk bij een ongeluk. Helaas werd bij hem Alzheimer geconstateerd, zodat ook hij nu opgenomen is. Gelukkig hebben we mijn vader nog en is zijn ziektebeeld totaal anders dan van mijn moeder, want met mijn vader is gelukkig nog goed contact te krijgen. Wat zou het fijn zijn als niet alle geriatrische patiënten op 1 grote hoop gegooid worden. En dat er weer bejaardentehuizen komen zoals vroeger voor mensen die niet zonder zorg kunnen, maar die nog veel zelf doen. Geniet van je ouders zolang het nog kan. Het spook zit ze op de hielen! Dat is mijn boodschap."

Op zaterdag 17 december 2022 wandelen we samen de Rotterdam Memory Walk om geld op te halen voor dementieonderzoek in het Erasmus MC. Ook Laurence wandelt mee. Wil je haar een hart onder de riem steken en dementieonderzoek steunen? Doneer direct op haar actiepagina, elke bijdrage helpt!

Steun Laurence


Liever zelf de wandelschoenen aantrekken en een eigen actiestarten? Dat kan! Schrijf je in en wandel mee.

Inschrijven