Impact van dementie is groot

30 november 2022 12:18

"Ik weet maar al te goed wat de impact van dementie is op iemands leven en zijn of haar omgeving. De ziekte heeft ons leven in een korte tijd behoorlijk veranderd", vertelt Ronald Baak. Mantelzorger en echtgenoot van Marianne (61).

Ruim 3 jaar geleden begon bij Marianne de eerste symptomen van dementie te vertonen. Via de huisarts kwamen zij terecht bij de neuroloog waar al snel duidelijk werd dat Marianne de ziekte van Alzheimer heeft.

Ronald: "Ik was zeer blij dat mijn zus Elze het initiatief heeft genomen om mee te doen aan de Rotterdam Memory Walk, zodat wij op deze manier aandacht kunnen vragen voor onderzoek naar dementie. Er is nu eenmaal veel geld nodig om dementie te voorkomen en te genezen. Niet alleen voor Marianne maar ook voor iedereen die geconfronteerd wordt met deze ziekte."

Elze van Eijk-Baak wandelt ook mee op zaterdag 17 december. "Ik volg het Erasmus MC beroepsmatig op LinkedIn en kwam zo bij deze actie terecht. De ziekte van mijn schoonzusje gaat mij aan het hart. Je ziet dat ze worstelt en achteruit gaat. Reden voor mij om mijn broer en nichtjes te enthousiasmeren voor deelname aan dit event. Wellicht kan onze bijdrage - slechts een kleine druppel op een gloeiende plaat - net afdoende zijn om steeds meer te achterhalen over oorzaken en wellicht zo bij te dragen aan effectieve preventie of medicatie."

Steun het team

Natuurlijk kan je ook zelf meelopen. Schrijf je snel in want de inschrijvingen gaan hard!