Ik wandel voor dementieonderzoek in het Erasmus MC

Kee van der Meer

( Ik start mijn wandeling tijdens het event bij het Erasmus MC | Lid van team: van der Meer )

van totaal € 150 (530%)

Ook ik trek mijn wandelschoenen aan op zaterdag 17 december 2022, omdat ik het heel belangrijk vind dat hier meer onderzoek naar gedaan kan worden. Ik heb tijdens mijn werk bij Argos Zorggroep in Hoogvliet, maar helaas ook bij mijn oma Ida, gezien wat voor nare ziekte dementie is- en hoeveel verdriet erbij gepaard gaat. Dit raakt zowel de patiënt als zijn/ of haar familie, vrienden en geliefden. 

De opbrengst van de Rotterdam Memory Walk wordt besteed aan onderzoek naar vasculaire dementie. Vasculaire dementie is een vorm van dementie die veel voorkomt, vooral op oudere leeftijd. Deze vorm van dementie ontstaat door problemen in de doorbloeding van de hersenen (vaatschade). Op dit moment is er nog geen behandeling die vasculaire dementie kan genezen. Wel kunnen artsen de oorzaken van vaatschade behandelen. Deze behandeling kan de verergering van vasculaire dementie misschien vertragen.
Daarom is het herkennen van vaatschade bij patiënten met geheugenklachten of dementie belangrijk voor een goede diagnose en behandeling.

Ik hoop een mooi bedrag op te halen waarmee ik het dementieonderzoek in het Erasmus MC kan steunen, maar dit lukt niet zonder hulp! Daarom vraag ik jou of je mij zou willen sponsoren. 

Samen tegen Dementie!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer